Kangris Just For Fun *Fanny*

Född: 2006-11-23

Fanny föddes i Dixies andra kull och hon är en feminin tik med ett fantastiskt trevligt temperament. Hon är kelig och go och sitter gärna en stund i knäet. Hon tvättar ofta ögon och öron på övriga medlemmar i tibbeflocken.
Fanny har fått två valpkullar, den första föddes 2012-02-16 och bestod av 3 tikar och 3 hanar, alla sobel med vita tecken. Kvar hos oss är Daisi, Kangris Ophelia Day. Fannys andra valpkull föddes 2013-07-06 och det var fyra hanar, två tricolor, en sobel och en black&tan. Vi behöll ingen i kullen eftersom det visade sig att valparnas pappa var PRA3-bärare och den vi eventuellt skulle behållit också var bärare. 
Fanny är utställd som yngre och har flera ck. Hon tycker om utställningar så hon har ställts ut lite som veteran under 2017. 

Vi har DNA testat Fanny. Hon är fri från genmutationerna för PRA3 som är en ögonsjukdom som med dubbla anlag, alltså både mamman och pappan måste vara bärare av generna, gör hunden blind. PRA3 står för 60% av PRA-fallen hos Tibetansk spaniel och med hjälp av det nya testet kan vi lättare planera vårt avelsarbete. Det innebär också att inga av Fannys valpar kan utveckla PRA3 och det är vi väldigt glada för! 

Måndagen den 18 oktober 2021 fick vår lilla Fanny somna in. Hon lever kvar hos oss genom sin dotter Daisie och barnbarnen Upsi och Alice.
Fanny kommer alltid att vara saknad här hos oss, hon var den som tvättade hela flockens ögon och öron och den snällaste som fanns. 

SE UCH US CH
Shenanwood It's All About Me
US CH
Shenanwood Ain't Got Nothin'On Me
US CH
Tibroke's Nothin'Left To Imagine
US CH
Shenanwood Too Good To Be Bad
US CH
Shenanwood Magic Moments
US CH
Shenanwood Court Jester
US CH
Jo'Jevon Precious Moments
NORD JV-03 SE UCH
Nalinas Pretty Girl
NL CH
Geoshe Tip Of The Iceberg
GB CH
Wildhern Ice-N-Fire
Kechanta Elli-Zana At Geoshe
FI UCH SE UCH
Jannock's Pambeh
FI UCH SE UCH
Nalinas Acer Platanoides

Kullhagas Little Amy From Jannock

 

                                                                                                     

 

Tillbaka till Tikar