Jag heter Lena Brehmer och i familjen finns också min man Matz och våra två utflugna söner Henrik och Jonas med familjer. Vi bor sedan i november 2006 i Mosekrog, cirka 1,5 mil norr om Kalmar. Vi har haft tibbar sedan 1988, kennelnamn sedan hösten 1990 och första tibbekullen föddes i januari 1991. Jag har genomfört Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning och flera tidigare uppfödarutbildningar med fokus på genetik och anatomi.
Kenneln har tillstånd enligt 16§ djurskyddslagen. 


Jag har alltid varit tokig i djur och då speciellt i hundar. Min första hund fick jag när jag var omkring 15 år gammal. Det var en tre år gammal beagle vid namn Frigärd Tanja. Min nästa hund var också en beagletik som hette Björkdalens Raya.
När Raya var tre år gammal parades hon med Tjabo och 21 juli 1981 föddes fem ljuvliga små valpar. Vi behöll en tikvalp, Tessy och sedan utökades familjen med Henrik och Jonas så det blev inte tid för fler valpkullar på några år.
När Tessy var sju år gammal och enda hunden i huset var barnen så pass stora så vi bestämde oss för att skaffa ytterligare en hund.
Efter mycket funderingar på vilken ras som var lämplig så införskaffades i mars 1988 kennelns första tibetanska spaniel, från Eva Engvall, Kennel Follow. Det blev en ljuvlig black & tanfärgad hanvalp, Follow O´Boy som till vardags lyssnade till Pysen.
Vi föll totalt för rasen, så i september 1989 flyttade kennelns stamtik Follow Qummin in. Mimmi som hon kallades, parades så småningom med Pysen och kennelns första tibbekull var ett faktum.

Vi arbetar för att få fram sunda, rastypiska tibbar av bra storlek och med ett trevligt temperament. Alla våra tibbar är familjehundar och valparna föds upp inne i huset tillsammans med familjen.

Intresserad av rasen? Välkommen att kontakta oss.

Lena Brehmer, Mosekrog 317, 393 56 Kalmar    Tel. 0480-479295, 070-3083100.  lena@kangris.com