SE UCH SE JV-13 Kangris Princess Peach *Pippi*

Född 2012-07-17

Pippi är dotter till Ville, (C.I.B. SE UCH DK UCH Follow Up Up And Away), en snygg och trevlig hane som finns på kennel Follow, och vår egen Maya (Kangris Magnificent Maya). Pippi är en orädd och mycket social tibbefröken som älskar att sitta i knäet och gosa. Hon är bästis med vår Daisi och de leker mycket tillsammans. Pippi tycker om att visa upp sig på utställning och har gjort bra ifrån sig i ringen. På Stockholms hundmässa den 8 dec 2013 vann hon juniorklass och fick titeln svensk juniorvinnare 2013. Vi är så stolta över vår fina tjej! 
Söndagen den 31 augusti ställde vi ut vår lilla Pippi på Gotlands Internationella utställning. Pippi vann öppen klass med ck och sedan vann hon bästa tikklass med cert och CACIB. Eftersom det var hennes tredje cert så blev hon svensk utställningschampion. 

Pippi har haft två kullar valpar. Första kullen föddes 2016-05-05, fyra tikar och två hanar. Pappa till kullen är vår egen SE UCH Kangris Knuckle Duster. Vi är så nöjda med kullen. Trevliga och vackra valpar allihop. De har fått fina familjer hela gänget. Hos oss stannade Kangris Velvet Cake kvar, en gullig och trevlig liten tjej. 
Kull 2 föddes 2018-06-16 och är efter Kangris Texas Parti Twister. Det föddes fyra fina valpar, tre hanar och en tik, alla sobel till färgen. Vi har kvar en av hanarna, Kangris Yan Simmon som blir rödare och rödare så vi tror att han blir rödsobel. 

Vi har DNA-testat Pippi. Hon är fri från genmutationerna för PRA3 som är en ögonsjukdom som med dubbla anlag, alltså både mamman och pappan måste vara bärare av generna, gör hunden blind. PRA3 står för 60% av PRA-fallen hos Tibetansk spaniel och med hjälp av det nya testet kan vi lättare planera vårt avelsarbete. Det innebär också att inga av Pippis valpar kan utveckla PRA3 och det är vi väldigt glada för!

Bilder på Pippi och hennes föräldrar

 

C.I.B DK UCH SE UCH
Follow Up Up And Away
Follow American He Man  NZ CH US CH
Azienta Formal Attire
DK UCH LV CH SE UCH US CH
Shenanwood Nothin'But Magic
Follow Ni-Ni DK UCH SE UCH US CH
Tsand's Just The Right Par-Ti
Follow Greta Garbo
Kangris Magnificent Maya  FI UCH SE UCH
Arundina Lha Mhu
Kulo-Aho's Ritzy Robe-Rt
DK UCH FI UCH KBH V-00 LV CH
Arundina Lha Lu
Kangris Hot Vanilla DK UCH SE UCH US CH
Tsand's Just The Right Par-Ti
NORD JV-03 SE UCH
Nalinas Pretty Girl

 

Tillbaka till Våra tikar