Gotland 2014

2014-08-31

Vi åkte till Gotland även i år. En fantastiskt trevlig ö där vi passar på att ha lite semester samtidigt som vi har möjlighet att ställa ut våra hundar under två dagar. Vi bodde med husbilen på Smågårde camping där Kenth och Sussie Lindelius hade en stuga. I år hade vi Vilma med oss från torsdag till söndag, Vilma fick förmånen att visa en fantastisk saluki båda dagarna på utställningen.

Fredagen ägnade vi åt att gå i Visby, en trevlig liten stad som vi tycker mycket om.

Lördagen den 30 augusti var det dags för den nationella utställningen, dömde gjorde Monica Blaha från Österrike. Vi ställde två hundar, Pippi och Daisi, Pippi fick very good och Daisi fick exc. Sussie visade Kevin (Twix Caradoc Lollipop) som vi samäger. Kevin fick exc och blev tvåa i ukk med ck. 

Söndagen den 31 augusti var det den internationella utställningen, då dömde Leni Finne från Finland. Det var 38 hundar anmälda. 
Först ut av våra var Knutte (SE UCH Kangris Knuckle Duster), han fick exc. och vann chkk med ck och slutade sedan som bästa hane 1 med CACIB. 
Pippi (SE JV-13Kangris Princess Peach) fick exc och vann öppenklass med ck. Sedan vann hon bästa tikklass med cert, championat och CACIB. Så stolta över vår fina tjej. Daisi (Kangris Ophelia Day) visades helt suveränt av Sussie, även hon fick excellent och blev tvåa i ökk med ck. Hon blev sedan fyra bästa tik, en fantastisk dag för våra hundar. Knutte och Pippi möttes sedan i BIR-finalen, där blev Knutte BIR och Pippi BIM. Tack Sussie för handlingen av Knutte! Tack även för den suveräna handlingen av Daisi!
Vi hade också en uppfödarklass som fick hp och blev etta (endast en grupp). Tack alla för att ni hjälpte till där.

Två bilder från vår härliga dag!